Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Tusen tonn sild og makrell i døgnet hos Pelagia

Hos Pelagia i Måløy håndterer de ikke mindre enn 1000 tonn pelagisk fisk hver dag, og alt pakkes i pappkasser som stroppes på beste måte!

Av: ITO marked 11 januar 2021 Kundeerfaringer

Stoler på Mosca-maskiner

Tre nye, rustfrie stroppemaskiner har vært i drift siden august, og to til er bestilt fra ITO PallPack. Totalt sett blir det 11 stroppemaskiner i automatisk drift hos Pelagia Måløy når de siste er levert. For teknisk sjef Arve Saltkjel finnes det et enkelt svar på hvorfor det er Mosca-logo på samtlige stroppemaskiner i bedriften.

Det går 12-16 timer i produksjon hver dag når det er høysesong, og resten av døgnet går til nedvasking av anlegget. Da er det ikke rom for driftsstans, sier han.

Sild og makrell vakumpakkes i 20 kg batcher før de pakkes i pappkasser bestående av topp og bunn. Samtlige esker stroppes med 2 stropper før videretransport. Totalt benyttes i dag 11 automatiske stroppemaskiner i pakkelinjene.

Sesongproduksjon

Har du prøvd deg på fritidsfiske etter sild og makrell, såkalt pelagiske fiskearter, vet du antagelig også at dette er fiskearter som flytter seg over store avstander og er tilgjengelig kun når det er høysesong. Sånn er det for Pelagia på Måløy også, som har 100 til 130 dager i året med produksjonen på topphastighet, mens de resterende dagene brukes til vedlikehold og andre forberedelser. Her håndterer de alt fra mottak og filetering til vakumpakking, nedpakking og innfrysing. Frysetunnelen sørger for innfrysing av 1100 tonn i døgnet, da er fisken allerede pakket i kasser, før fisken transporteres sjøveien til markeder i Tyskland, Japan, Øst-Europa, Egypt og Israel, for å nevne noen av mottakslandene.

– Vi har et moderne anlegg, inkludert utstyr for automatisk filetering, og det er en sunn og god arbeidsplass for rundt 75 personer. Både når det gjelder stroppemaskiner fra Mosca og mye annet teknisk utstyr, er vi selvhjulpne med delelager og teknisk kompetanse. Det er den eneste måten å gjøre det på når man befinner seg litt utenfor allfarvei og produksjonen er så stor som den er her, forklarer Arve.

Rustfri og automatisk teknologi

De tre nyeste Mosca-maskinene er av typen Evolution SoniXs MP-6R-VA, kontruert i rustfrie materialer. – Selvsagt vet vi at det finnes rimeligere stroppemaskiner, men disse opererer automatisk. Det er grunnen til at vi har valgt Mosca både her i Måløy og ved flere av Pelagias andre anlegg, sier teknisk sjef Arve Saltkjel.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere