Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Fleksible teipmaskiner fjernet flaskehalser

Idun Industri AS i Rakkestad har en målsetting om å fjerne flest mulig flaskehalser i produksjonen. To flyttbare teipmaskiner ga umiddelbar effekt.

Utfordring

Tunge løft og høyt tidsforbruk ved manuell teiping av esker.

Løsning

Flyttbare SIAT teipmaskiner med pakkebord og flexibane.

Resultat

Høyere produktivitet og mindre fysisk belastning på operatørene.

Gevinst på flere områder

Hos Idun i Rakkestad strekker historien seg tilbake til 1934, med produksjon av halvfabrikata til bakere, konditorer, iskremprodusenter og andre. I dag er bedriften en del av Orkla ASA med produksjon av sjokolade- og annen topping til iskremindustrien, dessert- og iskremsauser, sirup, syltetøy og andre produkter, både for dagligvarehandel og for andre produksjonsbedrifter. Vedlikeholdsleder Lars-Kristian Svartdahl forteller at to flyttbare teipmaskiner fra ITO PallPack har gitt positiv effekt fra første dag, både når det gjelder produktivitet og HMS-gevinst.

– Tidligere brukte operatørene manuelle teipdispensere og eskene ble flyttet med håndkraft fra et bord til et annet. Vi regnet ut at de gikk mange mil hvert år, med tunge løft og dermed hard fysisk belastning. Nå benyttes en automatisk teipmaskin direkte tilkoblet en oppsamlingsbane for ferdige esker, dermed får operatørene en bedre arbeidsdag samtidig som produktiviteten øker. Dette har absolutt fungert slik vi ønsket og gitt positive effekter på flere områder, sier han.

Her teipes og pakkes esker med karamellsaus-flasker. Når hver eske veier mer enn 6 kg, blir det god HMS-gevinst av å ha teiplinje med oppsamlingsbane.

Automatisering på dagsorden

Rakkestad-bedriften har 35 medarbeidere og produksjon i to skift. De har en langsiktig målsetting om å forbedre produktiviteten og eliminere flaskehalser i produksjonen, slik at volumene kan økes med samme bemanning som i dag. – Det er en god modell for å styrke konkurranseevnen, og i øyeblikket ser vi blant annet på hvordan robotpalletering og andre automatiseringstiltak kan løfte oss ytterligere, sier Lars-Kristian Svartdahl.

Ingen tvil om at teipmaskiner er en investering som raskt tjener seg inn, sier vedlikeholdsleder Lars-Kristian Svartdahl hos Idun Industri AS.

Flyttbare teipmaskiner

Teipløsningene fra ITO PallPack består av to SIAT teipmaskiner for teiping av esker i topp og bunn, inkludert flexibane for oppsamling av ferdige esker. Maskinene står på hjul slik at de kan flyttes til ulike steder i produksjonen. – Flyttbare løsninger gir god fleksibilitet for oss. Disse løsningene er enkle å sette opp og enkle å bruke, og selve teipmaskinen kan enkelt omstilles til de ulike esketypene vi benytter. Derfor er det ingen tvil om at dette var en fornuftig investering, sier Lars-Kristian Svartdahl.

Teipmaskiner fra SIAT, enkle å bruke og enkle å flytte internt i produksjonen.
Full fleksibilitet med hjul på utstyret.
Pakkebord, teiping og oppsamlingsbane i samme linje.
Produktivitet og HMS-gevinst fra første dag.

Lars-Kristian Svartdahl

Idun Rakkestad

Til kundereferanse »

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere