Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Siste hånd på strekkfilmmaskinene

Vi besøkte ITO Produksjon da de klargjorde PallPack 4000 og PallPack 8000 for kundeinstallasjon. Der overlates ingenting til tilfeldighetene.

Av: ITO marked 19 september 2022 Strekkfilm

Testvikling pågår

Tyristrand i sommer, det er sommervarmt og kjøreporten er åpen. Innenfor er ITO-medarbeiderne Erlend og Jan nok en gang i ferd med å klargjøre to nye strekkfilmmaskiner. Maskinene er en del av to kundeleveranser med viklelinjer for paller med gods, nøye bygget etter kundens spesifikasjoner. Det betyr at maskinene like gjerne kan håndtere hel- som halvpall og at forstrekk og filmtykkelse er tilpasset kundens gods. De to maskinmodellene benytter litt ulike prinsipper for vikling, men begge skal installeres i helautomatiske viklelinjer hos kunden. Akkurat nå gjenstår kun den siste programmeringen og testingen, før alt skal leveres sammen med transportbanene, som også monteres og klargjøres her ved ITO Produksjon.

I denne monteringshallen er det ferdigstilt flere strekkfilmmaskiner enn noe annet sted i landet. Flere av dem bygges her fra bunnen av, og de settes gjerne inn i helautomatiske viklelinje. Akkurat nå er det ferdigstillelse av PallPack 8000 og 4000, i tillegg til at transportbanene her skal bli "skinnegangen" i kundens viklelinjer.

Suverent mest benyttede metode

Strekkfilm er den klart mest benyttede emballeringsformen for gods på paller. Det er det gode grunner til, for det er en sikker, effektiv og rimelig metode for sikring av godset. Selve maskinene leveres i hel- eller halvautomatiske modeller, avhengig av kundens volumer og behov. Plasten, altså strekkfilmen, leveres på rull i ulike materialtykkelser, og siden den er svært fleksibel kan den strekkes under påføring. Stadig flere kunder er opptatt av gjenvinning, og strekkfilm kan selvsagt leveres fra resirkulert materiale. Resultatet er uansett sikker emballering på en rimelig og god måte.

ITO PallPack har arbeidet med strekkfilmmaskiner siden teknologiens barndom, og vi bygger flere av modellene selv. Derfor har vi også komplett delelager, alle service- og brukerveiledninger på norsk, og uslåelig kompetanse som kommer kundene våre til gode.

Her klargjøres en ny PallPack 8000, landets mest solgte helautomatiske strekkfilmmaskin. Stålrammen sveises sammen hos ITO Produksjon, og maskinen klargjøres etter kundens krav her på Tyristrand. Når den testkjøres og fininnstilles av Jan og Erlend ved ITO Produksjon, går det med et par ruller strekkfilm. Men så fungerer også alt som det skal når den installeres.
Både baner og maskiner bygges her ved ITO Produksjon på Tyristrand.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere