Fremtidsrettet brusproduksjon i Aurskog
Ved Telemark Kildevanns produksjonsanlegg på Aurskog finner vi avanserte løsninger fra ITO PallPack. I den helautomatiske pakkelinjen benyttes tre Pall-Pack 8000 strekkfilmmaskiner for å kombinere bruk av hel- og halvpall. Linjen sikrer at det ferdigstilles en pall med brusflasker for noen av dagligvarebransjens største aktører hvert femtiende sekund.
Kombinerer hel- og halvpall
Aage Nordby er fabrikksjef for Telemark Kildevann på Aurskog, et produksjonsanlegg som ble startet opp i 2013. Han forteller at ulike produkter, smaksvarianter og flaskestørrelser totalt gir rundt 60 ulike produkter.
– Vi er avhengige av fleksibilitet i pakkelinjen, spesielt fordi vi leverer både på hel- og halvpall. Høy grad av automatisering gir lave kostnader og gjør oss konkurransedyktige i et prispresset marked, men det forutsetter driftsstabilitet og godt samarbeid mellom de ulike leverandørene i produksjonslinjen.
– ITO PallPack har samarbeidet godt med leverandøren av robot-anlegget og etikettsystemet, og pakkelinjen har vist utmerket driftsstabilitet i tiden som er gått siden vi startet, sier han.
Driftsstabilitet er kritisk
Tapperiet leverer 24.000 flasker i timen, hovedsakelig produsert for lager etter markedsprognoser. Pallene fylles automatisk med varer av to roboter.
Ved pakking på halvpall etiketteres og strekkfilmemballeres hver halvpall før de samles to og to, og en oppløfter fra ITO PallPack løfter dem mens en helpall (Europall) skyves under.
Til sist etiketteres og strekkfilmemballeres helpallen separat i Pall-Pack 8000. Mange av produktene pakkes direkte på helpall, i såfall transporteres denne til etikettering og strekkfilmemballering i en egen Pall-Pack 8000 i pakkelinjen.
Kombinasjonen av to pakkeroboter, tre Pall-Pack 8000, etikettmaskin, oppløfter og sensorstyrt fremtrekk, gir en helautomatisk og moderne pakkelinje. Aage Nordby forteller at de gjennom to års drift har erfart at ITOs produkter tilfredsstiller kravene hos en fremtidsrettet næringsmiddelprodusent.
– Det har vært minimalt med driftsstans, forteller han.
Satser på vekst
I dag produseres det i ett skift ved anlegget på Aurskog. Målet er ytterligere kapasitetsøkning, og med kort vei til Sverige er det naturlig å se på vekstmuligheter i nabolandet, der de allerede produserer for Axfood.
Hos Telemark Kildevann er de ikke i tvil om at produksjonen kan økes uten å måtte foreta nye investeringer.
– Vi håndterer hele prosessen i eget hus, det inkluderer til og med blåsing av flaskene. Dette er et av landets mest moderne produksjonsanlegg for brus, og vi har kunnskap, ressurser og teknologi for å øke produksjonen, sier en optimistisk fabrikksjef ved Telemark Kildevann avdeling Aurskog.