Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Den lille brusfabrikken satser stort

Tradisjonsrike Roma Mineralvannfabrikk benytter pallhåndtering og strekkfilmemballering fra ITO PallPack.
Morten Bergersen hos Roma Mineralvannfabrikk.bilde

Utfordring

Overgangen til engangsflasker krevde nye produksjons- og pakkemetoder.

Løsning

Nye løsninger fra flere produsenter, hvorav ITO PallPack på palletering og strekkfilming.

Resultat

Bedre rustet for en fremtid med skjerpet konkurranse og mindre marginer.

Snart hundre år med kalddrikk

Overgangen til engangs plastflasker har allerede gitt et solid oppsving for tradisjonsrike Roma Mineralvannfabrikk. I den nye produksjonslinjen benyttes avanserte roboter og sensorteknologi, med pallhåndtering og strekkfilmemballering levert fra ITO PallPack.

Hos Roma Mineralvannfabrikk på Lillestrøm er det produsert brus og mineralvann siden 1920, og egne merkevarer som Asina og Flux Soda holder stand i et marked der mange andre lokale aktører har gitt tapt mot storprodusentene. Produksjonssjef Morten Bergersen hos Roma Mineralvannfabrikk forteller at bedriftens overgang til engangsflasker var et nødvendig grep for å sikre driften i et lengre perspektiv.

Morten Bergersen hos Roma Mineralvannfabrikk. bilde
Morten Bergersen hos Roma Mineralvannfabrikk

Positiv utvikling for bedriften

– Engangsflasker forenkler logistikken betydelig, og med nye flasker fremstår produktene også mer delikate i utsalgsstedene, forteller Morten Bergersen. Roma Mineralvannfabrikk har leveringsavtaler med blant annet Rema 1000, Ica og United Bakeries, derfor ser ledelsen og eierne lysere på fremtiden nå enn for få år siden.

– Vi har tatt viktige grep og gjennomført nødvendige investeringer. Mye handler om forenkling av logistikk både internt og eksternt, og om automatisering gjennom bruk av roboter i produksjonen, forteller Bergersen.

– Kombinasjonen av egne merkevarer under Roma-merket og ”private labels” for Rema 1000 fungerer godt, og hver dag tappes opp til 100.000 flasker kalddrikk ved produksjonsanlegget på Lillestrøm. Nå har den nye tappelinjen vært i bruk i et halvt år, og bedriften ser at de kan produsere mer enn før, med færre ressurser.

– Det gir også positive utslag på bunnlinjen, sier en optimistisk produksjonssjef.

 

Pallhåndtering og strekkfilm fra ITO/PallPack

Den nye, helautomatiske flaskelinjen er imponerende. De fulle flaskene blir plastpakket i en multipakker, to roboter sørger for at de plasseres riktig på pall, før pallen emballeres med strekkfilm i strekkfilmmaskinen.

Transport- og strekkfilmmaskinen er levert av ITO PallPack, og nøye integrert med de øvrige enhetene i produksjonslinjen. Elektroniske sensorer sørger for at ulike enheter fra ulike produsenter fungerer sammen, slik at produksjonen kan holde hastighet opp mot 40 paller i timen.

– Godt samarbeid mellom leverandørene er kritisk for suksess, og det opplevde vi virkelig her. De ulike produsentene kommuniserte godt sammen fra første dag, og fant løsninger som i sum har gitt oss en fremtidsrettet tappe- og produksjonslinje, oppsummerer Morten Bergersen.

PallPack automatisk strekkfilmmaskin. bilde
PallPack 6000 – PallPack

Teknologi som gir resultater

Produksjonssjefen hos Roma Mineralvannfabrikk forteller at de valgte ITO PallPack som leverandør, fordi de opplevde at selskapet hadde en sterk markedsposisjon.

– Vi besøkte flere aktuelle industribedrifter for å studere lignende løsninger, og så at ITO PallPack var en produsent som ofte ble benyttet. Når vi også ble møtt med en god og konstruktiv dialog, var valget enkelt. Så langt har installasjon, service og den tekniske løsningen svart til forventningene, og det er ingen tvil om at det gir fordeler å benytte en norsk produsent med lokalt serviceapparat, sier Morten Bergersen

Flasker hos Roma Mineralvannfabrikk. bilde
Flasker hos Roma Mineralvannfabrikk
Godt samarbeid mellom leverandørene er kritisk for suksess, og det opplevde vi virkelig.

Morten Bergersen

Roma mineralvannfabrikk

Til kundereferanse »

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere