Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Global suksess med vaksiner til oppdrettsfisk

Fem år etter at Pharmaq ble kjøpt opp av Zoetis, går produksjonen ved Pharmaqs anlegg i Overhalla bedre enn noen gang. Der har automatiske teipmaskiner, fleksbaner og viklemaskiner fra ITO PallPack bidratt til taktomslag i den siste delen av produksjonslinjene.

Utfordring

Automatisere pakking av vaksineprodukter for oppdrettsfisk.

Løsning

Fleksbaner, teipmaskiner og strekkfilmmaskiner fra ITO PallPack.

Resultat

Enklere håndtering og høyere volumer.

Norsk suksesshistorie 

Historien om Namdalsbedriften som ble en global aktør på produksjon av vaksiner for oppdrettsnæringen, er et lite stykke norsk industrihistorie. Med produksjon i Overhalla og lager på Namsos forsyner bedriften oppdrettsbedrifter over hele verden med vaksiner mot ulike sykdommer, og faktisk blir 6 av 10 oppdrettslaks i verden vaksinert med en Pharmaq-vaksine. Fiskevaksinering har vært et av de mest effektive tiltakene for å kunne redusere antibiotikabruken i sjømatnæringen til praktisk talt null. For Pharmaq foregår forskning og utvikling i Oslo, mens det fra produksjonsanlegget i Trøndelag produseres et stort antall vaksinedoser hver eneste dag. Morten Nilsen, Manager Warehouse & Supply ved Pharmaq Overhalla, forteller at de har investert kraftig i automatiseringsløsninger etter at bedriften ble en del av Zoetis, verdens største aktør innenfor dyrehelse. 

Ferdige vaksiner fra Pharmaq pakkes i esker, transporteres og vikles på pall ved hjelp av tekniske løsninger fra ITO Pallpack.

Fleksbaner, teipmaskiner og vikling 

– Fleksbanene er flyttbare, det gir oss god fleksibilitet. De tre automatiske teipmaskinene våre forenkler arbeidet for medarbeiderne som pakker ferdige produkter i esker, og de er enkle å omstille til våre ulike eskestørrelser. Hver eske vektsjekkes automatisk før de pakkes på pall, og vanligvis går det 70-80 esker på pallen. Med våre halvautomatiske PallPack 2000BW strekkfilmmaskiner har vi ønsket kapasitet og oppnår solid og effektiv vikling av hver forsendelse, forteller en fornøyd Morten Nilsen, som legger til at driftssikkerhet er det aller viktigste for Pharmaq

– Etter 3-4 års erfaring med utstyr fra ITO PallPack, er erfaringene utelukkende positive. Det har vært minimalt med nedetid og det er teknologi som er enkel å bruke og gir oss den ytelsen vi forventer, forteller han. 

Ellen Marie Arntsen og Morten Nilsen ved Pharmaq setter pris på både driftssikkerhet og funksjonalitet i pakkeløsningene fra ITO PallPack.
Minimalt med nedetid, og teknologi som er enkel å bruke.

Morten Nilsen

Pharmaq

Til kundereferanse »

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere