Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Effektiv palletering hos Ringnes

Ringnes har en helautomatisk palleteringslinje for varer på displaypall, der disse automatisk løftes og pakkes på helpaller.
Ringnes. bilde

Utfordring

Effektivisere palletering av varer som sendes ut på displaypaller.

Løsning

ITO-anlegg med automatisk strekkfiliming og automatisk pakking av 2 eller 3 displaypaller på hver helpall.

Resultat

Mer effektiv palletering av en ny type paller, samt gjenbruk av eksisterende pallbaner.

Palletering hos Ringnes

Ringnes bryggeri er landets største produsent av drikkevarer, med årlig produksjon av 400 millioner liter drikke til tørste nordmenn.
Ved hovedproduksjonsanlegget på Gjelleråsen har ITO levert en komplett linje for palletering hos Ringnes. Den håndterer varer på displaypall, en papp-pall som følger varene helt inn i utsalgsstedene.
Linjen består av PallPack 8025 strekkfilmmaskin, vertikalløfter, pallmagasin, transfervogn for henting av tompaller, modulbaserte transportbånd. Linjen sørger for at varer på 1/2 og 1/3 displaypall blir viklet og sendt ut på vanlige helpaller, uten manuelle operasjoner.
Effektiv palletering av kjente merkevarer hos Ringnes. bilde
Effektiv palletering av kjente merkevarer hos Ringnes.

Skreddersydd palleteringslinje

ITO designet og installerte en palleteringslinje med strekkfilmmaskin, vertikalløfter, pallmagasin, transfervogn og transportbaner. Prosessen fungerer slik at displaypallen eller halvpallen føres frem til strekkfilmmaskinen hvor den vikles.

Antall halvpaller eller 1/3-paller som får plass på en helpall samles opp, deretter transporteres de frem til og heves av vertikalløfteren. En transfervogn henter en tom EURO-pall i magasinet og plasserer denne under vertikalløfteren, som senker varene ned på pallen. Til sist transporteres pallen med varer ut til henting med truck.

I fremtiden ser Ringnes for seg at linjen kan forlenges med automatisk transport ut til et høytlager.

Full drift fra første driftsdag

Hos Ringnes forteller de om en løsning som har levd opp til forventningene fra første driftsdag.

– Alt har fungert som forutsatt og vi har knapt hatt servicebehov etter installasjonen. Det ble montert nye styringsenheter i de komponentene vi ønsket å gjenbruke, og kombinasjonen av nye og brukte enheter har fungert helt utmerket.

– Resultatet er at vi i dag har en helautomatisk palleteringslinje som er dimensjonert for vekst. Valget av leverandør var enkelt, for Pall-Pack møtte oss med gode skisser og konstruktive planer fra første møte. Samtidig opplevde vi at de hadde god erfaring med tilsvarende anlegg og at de forsto behovene våre med en gang.

– Denne løsningen sparer oss for manuelle operasjoner og bidrar til bedre bruk av menneskene her, oppsummerer Hans Martin Sandbråten.

Ringnes. bilde
Ringnes
PallPack hadde god erfaring med tilsvarende anlegg og forsto behovene våre med en gang.

Hans Martin Sandbråten

Ringnes

Til kundereferanse »

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere