Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Effektiv Glava-pakking i Askim

Du kjenner antagelig de gule mattene og isolasjonsmaterialet fra norske Glava. Ved produksjonen i Askim har de tatt i bruk to pakkeanlegg fra ITO Pallpack.

Utfordring

Oppnå mer effektiv og kundetilpasset palletering av produktene.

Løsning

To ITO-anlegg med heis for høydestabling på hver pall og automatisk strekkfilmmaskin.

Resultat

Mer effektiv palletering, enklere å få flere høyder på hver pall. Bedre kundetilpasning.

Fra glassull til et stort produktspekter

Mange av oss har et forhold til de gule ullmattene som benyttes som isolasjonsmateriale i vegger, gulv og tak. Den tradisjonsrike produsenten Glava i Askim utvikler produkter for flere områder enn vi er klar over, også for marine og offshore.

Produktutviklingen skjer kontinuerlig, og Glava isolasjon finnes i flere fasonger, tykkelser og former enn noen gang. Den gule fargen kommer som en følge av varmeprosessen i det store produksjonsanlegget, og det er heller ingen tilfeldighet at det i ”gamle dager” het glassull.

Glass er nemlig en viktig komponent i produksjonen, og i dag benyttes i stor grad gjenvunnet emballasjeglass, vinduer og bilglass i produksjonen. Vi skal imidlertid til pakkeavdelingen, der prosjektingeniør Bjørn Lindholm viser frem to anlegg fra PallPack som bidrar til enklere og mer effektiv transport og materialhåndtering.

ITO-anlegg hos Glava. Palletering og heis.

Automatisk palletering

ITO-løsningen består av transportbane, en stableenhet (heis) som sørger for at eskene stables oppå hverandre før de senkes på pallen, og automatisk vikling med strekkfilm i strekkfilmmaskinen Pall-Pack 4000. Denne strekkfilmmaskinen er basert på strekkfilmaggregat som beveger seg vertikalt mens pallen roteres.

Bjørn Lindholm forteller at konseptet for de to løsningene ble utviklet av Glava, ut fra deres tekniske målsettinger.

– ITO PallPack løste oppgaven på en utmerket måte, og selve stableren var i sin helhet ITOs konstruksjon. Gevinsten kommer i form av mer økonomisk og effektiv logistikk, i tillegg til at vi får fjernet en del tunge ergonomiske oppgaver, slik at det også blir en HMS-gevinst, forteller Lindholm.

Forpakninger tilpasset formålet

Gevinst blir det også for kundene, i form av forpakninger mer tilpasset forbruket på byggeplassen eller andre steder hvor produktene benyttes. Tidligere ble dyttestrimmel levert i poser og sekker, nå leveres de i sekker på pall, pakket i halvesker slik at de er enkelt tilgjengelig på byggeplassen. Fra den nye pakkeløsningen leveres vintermatter nå i 24 pakker på pall, i esker som kan åpnes uten verktøy.

Vintermatter og dyttestrimler

De to anleggene håndterer henholdsvis pakking av vintermatter og dyttestrimler på rull. Prinsippene er relativt like, med identiske strekkfilmmaskiner, men ulike stableenheter optimalisert for hver produkttype. Glava-produktene pakkes manuelt i esker som plasseres på transportbåndet, derfra håndteres stabling og vikling automatisk i linjen. Bjørn Lindholm forteller at Glava vurderte ulike leverandører, men endte opp med løsninger fra ITO.

– Vi kjente ITO fra tidligere som et norsk selskap med høy kompetanse på materialhåndtering. Andre leverandører var inne i bildet, men ITO PallPack var den leverandøren som best konkretiserte den tekniske målsettingen vår. De to anleggene er i full drift og har kapasitet til langt større volumer enn dagens produksjon, forteller han.

Komplett ITO-anlegg for palletering av Glava-ruller.
ITO var den leverandøren som best konkretiserte behovet vårt.

Bjørn Lindholm

Glava

Til kundereferanse »

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere