Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

20 år med automatisk pallhåndtering hos Jernia

Ingen har lenger tall på hvor mange paller med Jernia-varer som er veid, stroppet og strekkfilmemballert i Pall-Pack-linjen ved sentrallageret på Kolbotn. Den har gått i 20 år.
PallPack Jernia. bilde

Utfordring

Ingen. Når det gjelder pallhåndtering de siste 20 årene.

Løsning

Godt leverandørsamarbeid og preventivt vedlikehold.

Resultat

God og lønnsom håndtering av stropping og emballering gjennom mer enn 20 år.

Tidlig satsning på automatisk strekkfilm

Jernia var tidlig ute med pallhåndteringslinje med automatisk vektkontroll, stropping og strekkfilmemballering, da de investerte i Pall-Pack-system med to Pall-Pack 8000 maskiner i 1995, for automatisk strekkfilm.

Håkon Aas var med på investeringen og oppbyggingen av internlogistikken den gang, og var videre driftssjef gjennom en årrekke og er i dag HMS-ansvarlig i Jernias moderselskap med navnet Centurie AS. Han ser klart at investeringene fra 1995 har tjent seg inn mange ganger.

– Ja, det har vært solide løsninger som har fungert godt gjennom to tiår. I Jernia var vi tidlig ute med automatisk strekkfilmløsning, og Pall-Pack ga oss god hjelp både med de tekniske løsningene og med oppbygging og optimalisering av internlogistikken ved sentrallageret.

– Den automatiske pallhåndteringslinjen har fungert godt, med nøyaktig veiing og loggføring av hver pall. Kombinasjonen av automatisk stropping og strekkfilmemballering gir svært god og sikker emballering. Med to automatiske strekkfilmmaskiner har vi kapasitet til å håndtere de mest hektiske periodene, og samtidig en backup-maskin om noe uforutsett oppstår, forteller Håkon Aas.

Hvordan har dere opplevd servicesamarbeidet med ITO Pall-Pack?

– Vi har gjennom alle år fått god service i tråd med serviceavtalen, og ITO Pall-Pack er en profesjonell og positiv leverandør å forholde seg til, svarer Håkon Aas. Nylig gjennomførte Pall-Pack en utskifting av slitedeler og teknisk gjennomgang av de to Pall-Pack 8000 strekkfilmmaskinene, slik at de fungerer i en periode til.

PallPack Jernia. bilde
PallPack Jernia

8000 varer på lager

Det er et imponerende logistikkanlegg Håkon Aas viser frem på Kolbotn. Her lagerføres rundt 8000 varer, alt fra maling og verktøy til kjøkkenutstyr og hageredskaper. Daglig sendes mer enn 250 paller med varer ut til 140 norske Jernia-butikker samt svenske Järnia og byggevarekjeden Byggeriet. Henteordrene vises på skjerm i hver av de rundt 40 truckene som daglig plukker rundt 4200 varelinjer hver dag. Så snart trucken har plassert pallen med utgående varer i Pall-Pack-linjen, sørger sensorer og automatikk for veiing, videokontroll, stropping og strekkfilmemballering. Håkon Aas kan ikke understreke sterkt nok at moderne faghandel forutsetter god logistikk. – Jernia-butikkene fører et stort sortiment, samtidig har de svært begrenset med lagerplass utenfor butikkreolene. Resultatet er at vi må lagerføre varene ved sentrallageret og ha presise leveranser daglig. Derfor må alle deler av logistikken holde et høyt nivå, fastslår han.

Jernias mål er å tilby sentralt plasserte faghandelsbutikker med sesongaktuelle varer, bredt sortiment og høy kunnskap i den enkelte butikken. Samtidig er netthandel utvilsomt et vekstområde. – I fremtidens faghandel må vi også tilby varene våre via nettet, der kunden kan velge mellom å få varen tilsendt eller hente den i en av butikkene, forteller Håkon Aas. Hva skjer når dagens automatiske pallhåndteringsanlegg etter hvert skal skiftes ut? – Det er ikke mitt ansvarsområde lenger, men Pall-Pack har vist gjennom 20 år at de er en god samarbeidspartner som leverer både løsninger og service som oppfyller kravene våre, sier den tidligere driftssjefen.

PallPack Jernia. bilde
PallPack Jernia
PallPack Jernia. bilde
PallPack Jernia
Disse løsningene fra ITO PallPack har tjent seg inn mange ganger.

Håkon Aas

Jernia (Centurie AS)

Til kundereferanse »

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere