Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

100.000 paller nybrent kaffe emballert med strekkfilm

På de snart tre årene som er gått siden Joh. Johannson Kaffe flyttet inn i nybygget i Vestby, har mer enn 100.000 paller gått gjennom viklelinja og ut til grossistene.

Av: ITO marked 14 mars 2023 Strekkfilm, Viklelinjer

Velkjente kaffemerker fra det miljøvennlige kaffebrenneriet

Nordmenn er et kaffedrikkende folk, og fra «Norges miljøvennlige kaffebrenneri» omgjøres utvalgte kaffebønner til kjente varemerker som Evergood og Ali. Viklelinja med palltransportører og den helautomatiske strekkfilmmaskinen PallPack 8000 ble levert som en del av ITO-leveransen da den tradisjonsrike kaffeprodusenten flyttet fra det kjente kaffebygget på Filipstad og inn i nybygget som er sertifisert etter den strenge standarden BREEAM-NOR Excellent. Selve bygget er kledd med solcellepaneler som et ledd i målet om klimanøytral drift, og på innsiden har de blant annet førerløse trucker og et helautomatisert kranlager.

Hva er erfaringene med viklelinja etter tre år? Spørsmålet går til avdelingssjefen for pakkeriet, Rune Solhaug.

– Utelukkende gode erfaringer, det har vært helt minimalt med driftsproblemer i de snart tre årene som er gått. Produksjonen her går i tre skift fra mandag morgen til fredag ettermiddag. I snitt vikler vi rundt tusen helpaller med kaffe i løpet av hver uke, hvorav størsteparten leveres til ASKO som dagligvaregrossist, svarer Rune. Han legger til at de kjente ITO PallPack og teknologien godt gjennom mange års samarbeid i det tidligere kaffebrenneriet på Filipstad. – Vi har erfart at de leverer teknologi som holder mål. God planlegging av preventivt vedlikehold bidrar positivt til at det blir optimal driftstid. Det lønner seg, for viklelinja med PallPack 8000 er en kritisk del av produksjonen vår, utdyper Rune Solhaug.

Tusen paller i uka i snitt, og snart tre års drift. Da gjetter vi på at det totale antallet kaffepaller har passert 100.000 med god margin? – Det stemmer nok, selv om jeg ikke har de eksakte tallene her, svarer avdelingssjefen.

Full drift hele uka

Hva med selve folien, eller strekkfilmen, har dere gjort mange innstillinger for å optimalisere den?

– Der har vi valgt å lene oss på ITO PallPacks kompetanse, og har brukt den samme filmen hele tiden. Vi kaller den rett og slett ITO-folie, svarer Rune, og legger til at det har fungert problemfritt.

Ved kaffefabrikken i Vestby arbeider to industriroboter med å fylle hver NLP-pall med D-pak med kaffeprodukter, før pallen transporteres automatisk til viklelinja med Pallpack 8000. Ferdig emballerte paller med kaffe transporteres automatisk til kranlageret. Anlegget i Vestby går altså for fullt mesteparten av uka, så hvordan planlegger dere servicebesøk?

– Vi ønsker selvsagt så få driftsavbrudd som mulig, derfor er det best om planlagt service kan utføres når anlegget likevel er stengt, som i helger og ferier. Til sommeren stanser alt i tre uker fellesferie, da planlegger vi å gjennomføre mye vedlikehold her, forteller Rune.

Så da risikerer vi kanskje at det blir tomt for kaffe i butikkhyllene i sommer?

– Det er det absolutt ingen fare for! Vi skal sørge for at det er kaffe på lager både her og hos grossistene, så den aller beste kaffen blir absolutt å finne i butikkhyllene selv om vi har fellesferie, smiler en fornøyd avdelingssjef.

Ferdige paller med kaffe går rett til kranlageret, der det er 3500 pallplasser.
Det miljøvennlige kaffebrenneriet. De mørke platene er solcellepaneler, driften er klimanøytral og hele bygget er sertifisert etter BREEAM-NOR Excellent.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere