Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

På Hitra pakker Mowi 75.000 laks i døgnet

Ved Mowis anlegg på Hitra pakkes i snitt 75.000 laks daglig. I denne videoen ser du litt av prosessen, inkludert stropping med Mosca stroppemaskiner.

Av: ITO marked 16 mars 2021 Video

Teknisk sjef Inge Wandsvik forteller at 75.000 laks blir rundt 17.000 isoporkasser med fersk laks hvert døgn, som pakkes og forsendes til Mowis internasjonale anlegg og kunder. 

– Maskinene er i rustfrie materialer og kan enkelt tas ut av produksjonen for renhold eller service. Erfaringene er gode, her ved anlegget på Hitra, der vi har tre palleteringslinjer som benytter disse stroppemaskinene, sier Inge Wandsvik.

Med driftssikre Mosca Evolution SoniXs stroppemaskiner utstyrt med automatisk bytte av stroppebånd, er Mowi Ulvan godt skodd for å håndtere de store volumene. 

Videoen ble laget da Mosca var på besøk på Hitra for et par år siden, den gang het selskapet Marine Harvest. Nå er det igjen Mowi-navnet som markedsføres, fra en aktør som håndterer hele verdikjeden fra fôrproduksjon til oppdrett og videreforedling. Med relativt stabile vanntemperaturer gjennom hele året er kystområdene ved Hitra i Trøndelag spesielt godt egnet for lakseoppdrett, og etter at øysamfunnene på Hitra – Frøya fikk undersjøisk tunnel for noen år siden, er også logistikk og transport forbedret. 

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere