Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Med stropping velger du grønt

Bærekraft står høyt på agendaen, naturlig nok. Velger du stropping som emballeringsmetode, gjør du samtidig et valg som er bra for miljøet.

Av: ITO marked 19 oktober 2023 Stropping
PET stroppebånd (polyester) fra Mosca. bilde

Minimalt med materiale

Emballering med stroppebånd er en emballeringsmetode som krever minimalt med materiale for å emballere og sikre produktene for transport, uavhengig om det er en liten pakke eller en hel pall med gods. I kombinasjon med vikleplast er stroppebånd også et fornuftig valg i et miljøperspektiv, fordi det kan bidra til å redusere plastmengden. Bruker du stroppebånd først, kreves det deretter plastfolie kun for beskyttelse og ikke for å sikre stabilitet. Kombinasjonen av stroppebånd og strekkfilm kan derfor redusere plastforbruket betydelig, noe som selvsagt er verdt å tenke over.

Fullverdig gjenvinning

Når godset er fremme og godset skal frigjøres, kan stroppebånd fjernes på en enkel måte, uten støv, luftforurensning eller andre avfallsstoffer. Derfra eksisterer det fullverdige gjenvinningsprosesser for både stroppebånd og for kartongen som er benyttet.  

Sirkelen er sluttet

Det bringer oss over til resirkulering og gjenbruk. Hos ITO PallPack er vi så heldige at vi får samarbeide med en av verdens ledende aktører på stroppeteknologi, nemlig Mosca. De produserer PET-stroppebånd som er fremstilt 100 prosent fra resirkulerte materialer. Bruker du stroppebånd, velger du altså en emballeringsmetode med en gjennomprøvd og etablert produksjons- og gjenvinningssyklus. På toppen av det, er det verdt å merke seg at selve stroppingen er en metode som krever lavt energiforbruk. For å skjøte sammen stroppe-endene benytter Mosca en teknologi de kaller SoniXs ultrasonic festeteknologi, som gir robuste skjøter med minimalt energiforbruk. 

Snakk med oss om bærekraftige alternativer for stropping. Vi har alt du behøver, selvsagt inkludert kompetansen!

Her finner du mer om bærekraftig stropping fra Mosca

 

Mosca KCK-131 stroppemaskin. bilde
Mosca tilbyr stroppemaskiner i alle størrelser og for alle formål. Bærekraft er en del av produktet.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere