Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Skreddersydde strekkfilmlinjer for Dollarstore

Ved Dollarstores nye, moderne lager i Örebro går vareflyten på skinner. Her ser du hvorfor.

Utfordring

Oppnå høy automasjonsgrad i et nytt lager med store varemengder.

Løsning

To automatiske strekkfilmlinjer, nøye tilpasset banesystem, pluss pluss.

Resultat

Rask og smidig emballering av paller, der flere trucker kan hente leveringsklare paller samtidig.
To helautomatiske palleteringslinjerDet er gått over et år siden en av Sveriges raskest voksende lavpriskjeder etablerte nytt sentrallager i Örebro. Det er ikke mindre enn 55.000 kvadratmeter og forsyner samtlige svenske Dollarstore-butikker med varer. Etter starten i 1999 har kjeden suksess i lavprissegmentet, og har butikker både nord og sør i nabolandet vårt.

Örebro var en utmerket lokasjon for sentrallager, og de høye volumene skapte behov for to separate palleteringslinjer for utgående varer til butikk. De består av skreddersydde transportører og en helautomatisk strekkfilmmaskin i hver linje.

Transfervognen er sentral i løsningen, der den fordeler pallene på de mange banene.
Mange baner gir optimal flytNår vi besøker bedriften, er det full aktivitet på både inn- og utgående varelinjer. Kontainere losses av innkommende trailere og går rett til emballering med strekkfilm. Kristoffer Åberg er kontaineransvarlig, han forteller at strekkfilmmaskinene og transfervognen de benytter har fjernet flaskehalser.

– Pallene plasseres på transportbanen frem til strekkfilmmaskinen, der blir de emballert før en skreddersydd transfervogn plasserer pallene på ulike riktige baner. Derfra hentes hver pall og plasseres på rett lokasjon i det 6 etasjer høye pallelageret, forteller han.

Gevinsten er at flaskehalser er fjernet – og flere truckførere kan hente ferdige paller samtidig.

ITO PallPack bygger både PallPack 8000 og transportbaner selv, og skreddersyr alt til kundens lager. Det nyter Dollarstore godt av.

Michel Kaya er travelt opptatt med emballering av utgående gods, men har tid til en kort prat. Også her har Dollarstore valgt en strekkfilmlinje med den helautomatiska strekkfilmmaskinen PallPack8000 og transportbaner levert fra ITO PallPack.

– Her strekkfilmer vi alle typer varer, det er en utrolig smidig prosess med helatutomatisk linje. Faktisk vet jeg ikke hvordan vi skulle klart oss uten, sier Michel.

– Vi plasserer pallen på banen, resten går automatisk, da blir det effektivt, legger han til fornøyd.

Logistikk er kritisk for alle som leverer store volumer, enten de bedriver tradisjonell retail eller netthandel, eller en kombinasjon. Til Dollarstore har ITO PallPack levert strekkfilmmaskiner, transportbaner, integrert transfervogn og etikettprinter, samt inngått leveringsavtale for strekkfilm, vedlikehold og service. Det bidrar til at Dollarstores lager blir enda smartere og at bedriften blir mer konkurransedyktig.

55.000 kvadratmeter lager i Ørebro for Dollarstore.
Dollarstore har valgt ITO PallPack både for teknologi og strekkfilm. Det liker Kristoffer Åberg.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere