Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Kontrollsjekker alt før leveranse

Kun noen dager etter at forrige maskin ble fraktet ut til kunde, er en ny PallPack 8000 klar for kontrollsjekk. Vi fikk en prat med vår industrimekaniker Alexander Nordengen midtveis nede i sjekklista for neste PallPack-leveranse.

Av: ITO marked 30 mai 2024 Strekkfilm

Teknologi vi bygger selv

Kontrollskjemaet er langt og omfattende, og helt nede på detaljnivå med locktite på enkeltskruer og finstramming av drivreimer. Ikke minst med funksjonssjekk fra kontrollpanelet av både elektronikk og mekanikk. Alexander Nordengen jobber seg drevent gjennom skjemaet fra punkt til punkt, slik at Saft AB i Oscarshamn snart kan ta i mot sin nye strekkfilmmaskin, uten overraskelser av noe slag.

Etter at Jan Jørgensen, en av våre mest erfarne medarbeidere ved ITO Produksjon på Tyristrand, nylig tok steget over i de aktive pensjonistenes rekker, har Alexander fått utvidet ansvar for bygging og sluttføring av PallPack-maskiner. Når vi besøker produksjonshallen, er det kun et par dager igjen til strekkfilmmaskinen skal sendes til den svenske kunden. Alexander kan fortelle at sluttførelsen går etter planen.

– Så langt ser det bra ut. Dette er jo en maskin vi bygger selv fra bunnen av, det vil si at stålkonstruksjonen sveises sammen her, og at det meste av elektronikk og mekanikk bygges og monteres hos oss. Også kontrollpanelet og brukergrensesnittet er vårt eget, og vi setter selv kvalitetskriteriene og velger alle komponenter, fra hjullagre til sensorer, forteller unggutten som fullførte læretid og fagprøve som industrimekaniker her i 2023. Siden har han vært en fast del av produksjonsteamet vårt i Skjærdalen ved Tyrifjorden.

Kontrollsjekker alle funksjoner. Alexander går gjennom lista punkt for punkt, aktiverer funksjoner og forsikrer seg om at de utføres slik de skal. I bakgrunnen testmaskinen vår, der vi kan teste ut konkrete kundeforespørsler eller ny teknologi før vi tar den i bruk.

Velprøvd teknologi, stadig forbedringer

PallPack 8000 er antagelig vår mest kjente maskin, som har vært produsert av oss i godt over 20 år. – Men dagens maskiner er kanskje ikke identiske med tidligere maskiner?

– Vi tester stadig ut forbedringer og nye komponenter, forteller Alexander mens han viser oss testmaskinen i produksjonshallen, en komplett PallPack 8000. Akkurat nå testkjøres den med en ny type drivreim til strekkfilmaggregatet, inkludert noen forbedringer for å sikre at strammingen i reimen holder seg jevn over tid. Mye har skjedd siden den første PallPack-maskinen ble levert i forrige århundre, ikke minst på sensorer, PLS-er og annet. Kontinuerlig teknologiutvikling er en av årsakene til at PallPack 8000 fremdeles er flaggskipet blant helautomatiske strekkfilmmaskiner.

Alexander er tilbake i kontrollsjekken, nå med et tosifret antall sjekkpunkter som skal utføres fra kontrollpanelet. Funksjoner velges, og et skarpt blikk observerer at rett komponent beveger seg som forventet, før punktet kvitteres ut på sjekklista. Så om kort tid er enda en PallPack 8000 i drift i en automatisk viklelinje, denne gangen hos det svenske datterselskapet til SAFT, en av verdens ledende produsenter av batteriteknologi for industriformål.

Det mangler ikke på teknologi i den helautomatiske strekkfilmmaskinen PallPack 8000, og alt må fungere og samspille før maskinen leveres til kunde.
Alexander avla fagprøve som industrimekaniker hos oss i 2023, og er allerede en dreven bygger og montør av PallPack-maskiner.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere