Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Effektiv pakking av gode smaksopplevelser

A la Carte har hatt suksess med gode matprodukter i mer enn 20 år. Ikke bare har de sansen for gastronomiske godbiter og det lille ekstra i matveien, de har også sansen for god teknologi for emballering.

Av: ITO marked 23 februar 2023 Strekkfilm, Viklelinjer

Gastronomiske godbiter til inn- og utland

I utvalget til A la Carte finner vi gastronomiske godbiter som trøfler, fransk landkylling, vaktel og østers, og en rekke andre godsaker som man kan drømme om å sette på matbordet. Varene kommer i stor grad fra leverandører i Frankrike, Italia og Spania, og leveres fra A la Carte gjennom grossister til både spesialforretninger og restauranter, til kunder over hele landet pluss noe til utland. I de trivelige mursteinsbygningene i Grorudveien har de kjøle- og fryselager i tillegg til lager med romtemperatur, og daglig ekspederes opp mot 20 paller med matprodukter via transportører. Jagjit Singh har vært med i bedriften siden starten for mer enn 20 år siden, og han er ikke i tvil om at det var en god beslutning å investere i PallPack viklemaskin for et drøyt år siden.

– Det er den beste investeringen jeg har gjennomført her. Det er mye mer effektivt enn å vikle manuelt, slik vi gjorde før, og det sparer både tid og frigjør oss fra fysisk krevende arbeidsstillinger. Så det er utvilsomt en vellykket investering i både effektivitet og i HMS, fastslår han.

En pall med gastronomiske godbiter klar for levering. Jagjit Singh har viklet mange paller manuelt gjennom årene, det er en hverdag de ikke ønsker seg tilbake til. - Automatisk viklemaskin er den beste investeringen jeg har gjort her på lageret, fastslår han.

Viklemaskin med problemfri drift

Sola skinner og våren er på gang når vi besøker bedriften i slutten av februar. Det jobbes med mottak av produkter fra søsterselskapet Salsus produksjon på Kongsvinger, samtidig som en kjent aktør innen fisk og kjøtt henter varer som er pakket ferdig på pall. Mesteparten av dagens leveranser er allerede ekspedert. Vi forstår at arbeidsdagen her starter tidlig?

– Det er riktig, vi er i gang fra klokka 5 om morgenen, forteller Jagjit og legger til at de daglig pakker fra 5 til 20 paller med utgående varer. – Samtlige vikles med PallPack-maskinen, så den har utvilsomt bestått testen. Nylig hadde vi ettårsservice fra ITO PallPack, det er en del av leveransen. Det skal vi fortsette med, for vi tror det betaler seg i form av problemfri drift. Alt emballeres med toppark og strekkfilm av god kvalitet. Vi kjøper også filmen fra ITO, da er alt ansvaret på samme sted.

Rekker dere å nyte noen av de smaksrike produktene i det daglige?

– Heller ikke her er det trøfler til lunsj, men vi leverer eksklusiv sjokolade fra en produsent på Selbu, så det er blitt en del av det vi unner oss i hverdagen her. Den er rett og slett skummelt god, smiler Jagjit og kollegene.

Mye industrihistorie i mursteinsbygningene på Grorud. Bedriften har 13 medarbeidere og både kontorer og lager i Grorudveien.
Toppark pluss strekkfilm gir sikker og effektiv emballering for A la Carte. PallPack 1000 er en semiautomatisk strekkfilmmaskin for rask og sikker vikling av de fleste typer paller, som EUR, NLP med flere. Den har myk start/stopp og fleksibel hastighet, leveres med brukervennlig operatørpanel og har blant annet automatisk høydeavlesing. Hos A la Carte kjører de pallen rett inn med truck, legger på toppark manuelt og setter i gang vikling. Maskinen er plassert rett ved kjøreporten der varene hentes.
Pallene som står på gulvet her er allerede pakket, viklet og klare for transport. Hos A la Carte har de tre lagre; ett med romtemperatur, ett kjølelager og ett fryselager med -24 grader.
De fleste produktene går til spesialforretninger og restauranter, men dette er ett av produktene fra A la Carte som du finner i velassorterte dagligvarebutikker.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere