En Delikat historie om norsk matproduksjon
Delikat salat er produsert i Drammen helt fra starten i 1931, og siden 1970 har Delikat-navnet vært en del av Mills varemerker. Det som startet med at en møbelsnekker i 1931 ønsket å spe på inntekten med salatproduksjon, er gjennom snart 100 år en suksesshistorie innenfor norsk matproduksjon. Nye påleggsprodukter utvikles og kommer stadig til, i tråd med at forbrukerne ønsker seg nye smaksopplevelser, produkter som inneholder andre råvarer eller produseres på en mer bærekraftig måte. Markedsandelene til Mills har vært økende gjennom mange år, og de siste årene har den norskeide matprodusenten investert rundt 200 millioner kroner i nytt produksjons- og lagerbygg i Drammen. Der finner vi flere ITO-løsninger, blant annet en PallPack 3000B strekkfilmmaskin.
Når vi er innom for å kikke på ITO-transportører, pallheiser og andre tekniske løsninger, er operatøren opptatt med strekkfilming av paller med Mills Laksepålegg, paller som skal ut til grossistene. Det går unna, vi ser at bedriften har to ulike strekkfilmmaskiner, og at operatøren foretrekker PallPack-maskinen fremfor den andre. Det liker vi selvsagt godt, like godt som vi liker Mills Laksepålegg, det brede utvalget av Mills leverpostei eller selve klassikeren; Delikat Italiensk salat. På et minutt er NLP-pallen emballert og klar for ekspedering. Strekkfilmmaskinen står i den kalde sonen her i nybygget, men den går like smidig for det, og selvsagt med automatisk forstrekk.



