Søk direkte på produktnavn, maskiner teknologi eller løsninger du er interessert i.

Delikat vikling hos Mills i Drammen

Delikat er et av Norges eldste varemerker innenfor påleggsalater, med en rekke kjente og kjære merkenavn. I Drammen vikles Delikat-pallene med en semiautomatisk strekkfilmmaskin av beste type.

Av: ITO marked 3 mai 2023 Strekkfilm

En Delikat historie om norsk matproduksjon

Delikat salat er produsert i Drammen helt fra starten i 1931, og siden 1970 har Delikat-navnet vært en del av Mills varemerker. Det som startet med at en møbelsnekker i 1931 ønsket å spe på inntekten med salatproduksjon, er gjennom snart 100 år en suksesshistorie innenfor norsk matproduksjon. Nye påleggsprodukter utvikles og kommer stadig til, i tråd med at forbrukerne ønsker seg nye smaksopplevelser, produkter som inneholder andre råvarer eller produseres på en mer bærekraftig måte. Markedsandelene til Mills har vært økende gjennom mange år, og de siste årene har den norskeide matprodusenten investert rundt 200 millioner kroner i nytt produksjons- og lagerbygg i Drammen. Der finner vi flere ITO-løsninger, blant annet en PallPack 3000B strekkfilmmaskin.

Når vi er innom for å kikke på ITO-transportører, pallheiser og andre tekniske løsninger, er operatøren opptatt med strekkfilming av paller med Mills Laksepålegg, paller som skal ut til grossistene. Det går unna, vi ser at bedriften har to ulike strekkfilmmaskiner, og at operatøren foretrekker PallPack-maskinen fremfor den andre. Det liker vi selvsagt godt, like godt som vi liker Mills Laksepålegg, det brede utvalget av Mills leverpostei eller selve klassikeren; Delikat Italiensk salat. På et minutt er NLP-pallen emballert og klar for ekspedering. Strekkfilmmaskinen står i den kalde sonen her i nybygget, men den går like smidig for det, og selvsagt med automatisk forstrekk.

I Norge har vi gode systemer for innsamling og resirkulering av plast og annen emballasje. Gjennom medlemskapet i Grønt Punkt Norge bidrar vi til at plasten vi leverer til kundene våre, går inn i et bærekraftig kretsløp.
PallPack strekkfilmmaskiner utvikles og bygges hos ITO pallpack, de har brukervennlig operatørpanel og kan leveres med ulike påkjøringsramper.
Påleggstyper med fisk som råvare har vært en del av suksessoppskriften hos Mills.
Siden 1931 er Delikat salater produsert i Drammen, og med det nye produksjonsbygget til Mills, blir det kanskje 100 år til.

Vi hjelper deg videre!

Ta kontakt med våre erfarne medarbeidere