Norsk-svensk satsning i det svenske pakkemarkedet

ITO/Pall-Pack kjøper det svenske selskapet Gorvak AB. Dermed blir det storsatsning i det svenske pakkemarkedet med en rekke nye løsninger tilgjengelig for svenske industrikunder.

40 år med stropping

Gorvak AB har mer enn 40 års historie i det svenske markedet, og har vært leverandør av blant annet stroppemaskiner fra tyske Mosca gjennom alle år. Høy kompetanse på pakke- og palleteringsløsninger, bred teknisk kompetanse og serviceinnstilte medarbeidere har resultert i en imponerende kundeliste, der vi finner selskaper som Ikea, Stora Enso, Marbodal, Smurfit kappa, H&M, Adlibris, DS Smith med flere. Selskapet har vært eid og ledet av Tomas Fredriksson (til venstre på bildet), som er svært godt fornøyd med å få norske ITO/Pall-Pack og Axel Hagen (t.h.) med på laget.

– Det blir en perfekt match, som vil gi enda bedre løsninger og ressurser tilgjengelig for kundene våre. Vi styrker organisasjonen på salgssiden, og vil nå tilby løsninger fra ledende produsenter som Radpak, Carryline, Kuka Robotics, Jomet med flere. Og selvsagt med Pall-Packs produkter, for ITO/Pall-Pack har egen produksjonsavdeling i Norge, der de blant annet utvikler, produserer og tilpasser strekkfilmmaskiner. Fremover vil vi i større grad enn tidligere skreddersy og levere komplette pakke- og palleteringslinjer med transportbånd, maskiner, industriroboter og annet, med avanserte styringssystemer tilpasset hver kundes konkrete behov, forteller Tomas Fredriksson.

tomas_axel01

Full støtte fra Mosca

De svenske kundene vil kun oppleve endringene som positive, for både salg og service fortsetter som før, og alle eksisterende serviceavtaler løper videre. Det samme gjør samarbeidet med Mosca, og Tomas Fredriksson understreker at den tyske produsenten Mosca støtter fullt opp under sammenslåingen. – Mosca kjenner ITO/Pall-Pack godt fra det norske markedet, der de har samarbeidet gjennom mange år. For oss er det en selvfølge å satse videre på Mosca, de har produkter og løsninger som har vist seg driftssikre og lønnsomme for kundene våre i en årrekke.

God fremtidsløsning

Hvorfor velger du å selge selskapet, Tomas Fredriksson? – Årsaken er at jeg nærmer meg pensjonsalder, og ønsket å finne løsninger som er til det beste for både kunder og medarbeidere. En overtagelse fra norske ITO/Pall-Pack er utvilsomt den beste løsningen vi kunne få til, de kjenner både produkter og markeder godt og har solid økonomi og like lang fartstid i bransjen som oss. Nå får jeg selv muligheten til å være med på å utvikle den nye organisasjonen frem til jeg blir pensjonist, det skal bli både trivelig og interessant, sier mannen som har bygget opp og ledet Gorvak frem til nå. Det er en kunnskap og en innstilling som Axel Hagen fra ITO/Pall-Pack støtter fullt opp om. – Det norske og svenske markedet har mange likhetstrekk, og vi har i mange år ønsket en sterkere satsning utover Norge. Nå har vi funnet en perfekt modell for det, der vi kan tilby det svenske markedet det beste fra både Gorvak og ITO/Pall-Pack, sier Axel Hagen.

produktbilde_mosca-pp-radpak

Pakkemaskiner fra en rekke nye produsenter blir nå tilgjengelig for Gorvaks svenske kunder.

Postet i: