Historie

 • PALL-PACK AS

  VI er spesialister på intern materialhåndtering, pakkemaskiner og palleteringsløsninger. Helt siden 1974 har vi levert løsninger for å skape bedre effektivitet og lønnsomhet for kundene våre.

  Vi leverer hele verdikjeden fra enkle pakkemaskiner til skreddersydde systemer med høy automatiseringsgrad og avanserte styringssystemer.

  pdf-ikon 
  PALL-PACK
  PAKKESYSTEMER
  9,31 MB
   
  LAST NED BROSJYREN
   

  Etter mer enn 40 år i bransjen kjenner vi de ulike industriene og deres utfordringer bedre enn de fleste..

  Med 50 ansatte har vi kompetansen som kreves. Vi representerer hele prosessen, fra produksjon, montering og igangkjøring til service og vedlikehold, og derfra videre til etterhåndsmarkedet. Snakk med oss, så får du en partner som hjelper deg hele veien.

Viktige hendelser

1974-2015

 • Første maskin utviklet i 1974.
 • Oppstart av produksjon på Raufoss i 1975.
 • I 1986 ble produksjonen overført til maskinprodusenten Evensen og Skjellerud AS på Raufoss.
 • I 1999 ble dette selskap innlemmet i ITO gruppen og navnet endret til Pall Pack AS.
 • Til sammen er over 2500 maskiner levert.
 • Selskapet var først ute med motorisert forstrekksaggregat som reduserte filmforbruket med mer enn 50% og medførte at strekkfilm ble den desidert rimeligste emballasjen for pallsikring.
 • 2015 Selskapet når omsetningsrekord med 33mNOK og listes som «Gaselle» bedrift jmf. Dagens Næringsliv om landets raskest voksende lønnsomme bedrifter.

Pall-Pack er en Europeisk pioner på området med stor eksport.

Utvikling

I tillegg til å serieprodusere standard maskiner for det europeiske marked utvikler og produserer Pall Pack AS avanserte helautomatiske sluttbehandlingslinjer der viklemaskiner med stillestående pall er det siste nye. Linjene er integrert med transportbaner samt veie- og merkeutstyr.

Det aller siste innen utnyttelse av strekkfilmmaskiner er utvikling av en maskinlinje for konservering av næringsmidler. Paller vikles i plastfolie som så fylles med modifisert atmosfære. – gass mindre mettet av oksygen. Denne naturlige konservering medfører at bakteriell nedbryting av konsumentvaren reduseres opptil 75 % som kan få vesentlig betydning for verdenshandelen av næringsmidler. Grønsaker og fisk er i dag de potensielle markeder verden over. I særdeleshet er pakking av jordbær og tilsvarende bløtfrukter en suksess.

Tall

Pall Pack AS omsetter for ca. 35 MNOK og består av 10 medarbeidere. Selskapet inngår i ITO gruppen som arbeider med interntransport konseptet i full bredde. Gruppen har løsninger innen materialhandtering, interntransport, palletering, emballering og logistikk.

Til sammen omsetter gruppen for 80 MNOK og sysselsetter i alt 35 mennesker.

Kontakt Pall-Pack